SITOUTA JA MOTIVOI

SITOUTA JA MOTIVOI HENKILÖSTÖÄSI

Me kaikki etsimme tiimeihimme parhaimpia kykyjä ja penaaleihimme terävimpiä kyniä. Millä houkuttaa uusia tekijöitä ja miten pitää kiinni nykyisistä osaajista?


Motivoitunut henkilöstö

Mielekäskin työ alkaa maistua puulta, jos sen joutuu tekemään aina samalla tavalla. Motivaatio ja työn kiinnostavuus notkahtavat. Entäpä, jos työtavoille olisikin vaihtoehtoja ja työlle saisi valita sopivimman paikan?

– Kun saa itse olla työnsä ohjaimissa, tuntuu, että minä ja työni olemme arvokkaita. Työnantaja luottaa minuun ja siksi minäkin työnantajaani. Mikä parasta, etätyöpäivinä työmatkoihini menevä aika jää minulle säästöön. Se on minun omaa aikaani, jonka voin käyttää vaikka perheeseeni tai mennä salille. Tuntuu, että työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminenkin sujuu helpommin.

Kaikki tämä lisää motivoituneisuutta ja tuo elämään levollisuutta. Levollisella mielellä on kyky keskittyä, olla luovempi ja tehdä hyvää tulosta. Vain motivoitunut työntekijä antaa parastaan.

SITOUTUNUT HENKILÖSTÖ

SITOUTUNUT HENKILÖSTÖ

Käsi sydämelle: viihdytäänkö teillä? Seuraavatko työntekijänne avoimia työpaikkoja hiljaisesti ja tilaisuuden avautuessa livahtavat muiden leipiin? Vaihtuvatko avainhenkilöt liian usein?

Kun työnantaja tarjoaa eri tapoja ja välineitä työn tekemiseen, voi valita itselleen ja työhönsä sopivat vaihtoehdot. Kullekin sopivat työmenetelmät vähentävät stressiä. Työ tuntuu tekijästään tärkeältä ja mielekkäältä.

– Stressittömyys tekee minut onnellisemmaksi ja tyytyväisemmäksi, eikä minulla olekaan kiire pois. Työnantaja on selkeästi miettinyt asiaa puolestani ja on joustava tarjotessaan tällaisia mahdollisuuksia.

Etätyö ja yrityksellesi valitsemasi työkalut ovat rekrytointivaltti, jolla parannat työnantajamielikuvaa. Teille tullaan ja jäädään mielellään – ne nuoremmatkin. Säästät kustannuksia, koska vähennät rekrytoinnin tarvetta.

Lisää tehoa työhön

Aikataulut kiristyvät ja viivan alle on jäätävä yhä kelvollisempia lukuja. Jos prosessit on jo hiottu äärimmilleen, mistä otetaan lisää tarvittavaa tehoa?

Ratkaisuna voi olla työntekijöidesi erilaisuuden valjastaminen. Ollakseen tehokkaimmillaan yksi tarvitsee tiimin tukea, toinen ehdotonta yksinäisyyttä. Useat meistä haluavat tehdä työnsä oman ympäristönsä rauhassa ja keskeytyksettä, jolloin valmista tulee nopeammin. Jotkut meistä toimivat kärppänä aamuisin ja toiset myöhään iltaisin. Työn tehokin aaltoilee päivän mittaan.