Praecom blogi

Tutkimusten mukaan etätyö parantaa tuottavuutta jopa 13, samalla vähentäen henkilöstön vaihtuvuutta. Käytännön kokemusten ja asiantuntijoiden näkemysten mukaan etätyötä pitää johtaa oikein, jotta positiiviset tulokset saavutetaan.

Toimimaton kokoustekniikka voi pysäyttää hyvän palaverin ennen kuin se ehtii alkaakaan. Miten kokoustekniikka saadaan toimimaan, niin että se toimii luotettavasti kokouksesta toiseen?

Toimiva videoneuvottelujärjestelmä sujuvoittaa organisaation toimintaa, mikä näkyy viivan alla tuottavampana työaikana ja pienentyneinä matkakuluina. Mutta mitä kaikkea videoneuvottelujärjestelmän ostajan tulisi ottaa huomioon, jotta hankinta onnistuu?

Etäkokous säästää aikaa ja rahaa organisaatiolta, lisäten työn tehokkuuttaa ja työtyytyväisyyttä. Tässä blogissa esittelemme tapoja hyödyntää etäkokouksia johtoryhmän kokouksista metsäkoneen huoltoon.

Tässä blogissa kerromme kahdeksan syytä, miksi on kannattavaa investoida tiimityöskentelyyn ja välineisiin.

Tässä blogissa esittelemme tiimityöskentelyn ja videoneuvottelun päivänpolttavia teknologiatrendejä.

Tässä artikkelissa kerromme miten saat Skype For Businessistä parhaan irti, mihin käyttöön Skype erityisen hyvin sopii ja mihin tilanteisiin kannattaa käyttää muita työkaluja.

Opas sinulle, joka etsit videoneuvottelu- ja tiimityöskentelyvälineitä yrityksesi toiminnan tueksi.

Tässä blogissa esittelemme onnistuneen kokouksen kaavan. Se perustuu omiin kokemuksiimme sekä lukuisiin laadukkaisiin nettilähteisiin.

Praecom juhlistaa 10-vuotistaivaltaan järjestämällä VIBIT 2018 -kutsuvierastilaisuuden torstaina 8.3.2018 Helsingissä.

Kuinka usein sinulle tulee vastaan tilanne, jossa pitäisi keskittyä yhteen tehtävään hieman tarkemmin ja pidemmän aikaa yhdellä kertaa? Entä kuinka usein max. 15 minuutin päästä jokin ”kiireellinen” asia keskeyttää sen mihin olit juuri keskittyneenä?

Lähes kaikki ovat törmänneet tilanteeseen, jossa palaverin tai kokouksen aloittamista viivästyttää jonkin asteinen tekninen haaste.

Spark -kokouksen luominen ja ajastaminen Microsoft Outlook sekä Google -kalenteria käyttäen on nyt mahdollista entistäkin kätevämmin.

Praecomin Joulutervehdys videolla! Katso Joulupukin terveiset uudella Praecom REC -palvelulla tehdyn tallenteen kautta. Samalla toivotamme kaikille Iloista Joulua ja Menestyksekästä Uutta Vuotta 2018!

Praecom Oy on nimetty Ciscon vuoden Spark -kumppaniksi 2017. Palkinnon myöntämisen perusteista kommentoi Ciscolta Suomen ja Baltian kumppaniliiketoiminnan johtaja Ilpo Mäkinen, "Tunnustus myönnetään kumppaniyritykselle, joka on tuonut uusia palveluitamme ennakkoluulottomasti ja ketterästi asiakkaidemme ulottuville Suomessa".

Teimme kyselyn uutiskirjelukijoillemme siitä millaisia kokemuksia heillä on Heasetin käytössä työpaikalla. Saimme runsaasti vastauksia ja Plantonics -headset arvonnan voittajakin löytyi. Mainintoja suosikkimerkkinä sai eniten Plantronics, toiseksi eniten Bose, lisäksi Sennheiser, Logitech, Jabra mainittiin useammin kuin yhden kerran. Suosituin malli oli selvästi pään yli asetettava sankamalli ja kuulokkeet tulee olla molemmilla korvilla. Taustamelun suodatusta oli kokeillut yllättävänkin suuri osa vastanneista ja odotettuna tuloksena siitä kokemukset olivat vaihtelevia.

Ciscon uudet Room Kit ja Room Kit Plus -laitteet on tehty sitä silmällä pitäen, että eri kokoisiin neuvottelutiloihin löytyy aina sopivan kokoinen laite. Kun neuvotteluhuoneessa on oikein mitoitettu laite, kokouksetkin sujuvat paremmin.

Korkelaatuinen ääni ja videokuva on ollut arkipäivää jo jonkin aikaa, mutta Roomkit -tuotteet tuovat esityksiin aivan uuden ulottuvuuden, nimittäin 4K -tarkkuuden. Huipputerävä esityskuva takaa sen, että pystyt tarkastelemaan esitettävää materiaalia entistäkin paremmin. 

Tarjoa kunnon kahvia henkilökunnalle ja asiakkaillesi. Testasimme suositut kahvit ja löysimme selkeän voittajan. Suomalaiset ovat kovia kahvinjuojia. Kulutamme jokaista suomalaista kohti 11-12 kiloa raakakahvia vuodessa, joka tarkoittaa keskimäärin noin 4-5 kupillista kahvia päivässä. Kahvi kuuluu kiireiseen työaamuun sekä nautinnollisiin kotihetkiin. Se on myös erittäin tärkeä osa Suomalaista työkulttuuria, nimittäin kun töissä pidetään tauko, yleensä aina mennään ensimmäisenä kahville.

Service Deskimme vastaa asiakkaidemme puheluihin keskimäärin 9 sekunnissa. Kysyimme SoMessa seuraajiltamme mitä he ehtisivät tehdä samassa ajassa. Saimme yli 500 hauskaa ja kekseliästä vastausta, käy lukemassa lisää ja muista seurata meitä sosiaalisessa mediassa, niin pääset mukaan ajoittain järjestämiimme kilpailuihin.

Päivä Praecomin myyntimiehen arjesta videolla.

MIkä on Praecom, keitä me olemme ja mitä me teemme videomuodossa. 

Opasvideo siitä, miten käytät Cisco Sparkia hyödyksesi. Lyhyellä videolla on opastettuna kaikki Sparkin peruskäyttöön tarvittavat asiat helposti pureskeltavassa muodossa kotimaan kielellä ja selkeästi ilmaistuna.

Joskus Praecomin Service Deskissä tapahtuu kummia. Vieläkö uskallat soittaa Service Deskiimme videon katsottuasi? On videossa asiaakin, siinä neuvotaan miten Cisco Sparkissa tehdään ruudunjako langattomasti.

Katso 20 sekunnisssa timelapse -video siitä miten Praecomin Service Desk asentaa Cisco MX700 -laitteen. 

Praecom Service Desk esittäytyy videolla

Teknologia syrjäyttää yhä useampia ammatteja ja luo samaan aikaan uusia. Jos työ koostuu rutiineista, se voidaan automatisoida. Paras vakuutus työelämän muutosta vastaan on ylläpitää sellaista asiantuntemusta, jota ei voi automatisoida, tai kykyä operoida automatiikkaa tai tarjota inhimillistä palvelua. Monet näistä tulevaisuuden töistä tulevat olemaan tiloissa, jotka tänään tunnemme toimistoina.

Ovatko kirjoittamasi sähköpostit tajunnan virtaa? Kiireessä roiskaiset asiasi eteenpäin mahdollisimman pian. Tällaiset viestit ovat aivan mahdottomia tulkita oikein. Ne vievät hurjasti lukijan aikaa ja energiaa. Herättävät enemmän kysymyksiä kuin antavat vastauksia. Ohje ei mene oikein perille, sävyäsi ei tulkita oikein ja saat vain ryöpyn kiukkuisia jatkokysymyksiä.

Joskus Facebook osaa pysäyttää. Uncle Adamsin videopätkä pisti fundeeraamaan. Piirsin aikajanalle syntymäni ja hetken ilmavoimiin lähtemiselle elinajanodotteen mukaisesti. Rajoitin janalta ajan, jolloin menin työelämään ja jolloin mahdollisesti jään eläkkeelle. Aikamoisen osan parasta, virkeintä elämääni teen vain töitä, töitä ja töitä. Ei siten ole sama, miten töitä teen.

Teamwork applications are the technology answer from vendors and are built from ground-up to cover these requirements mentioned above.  However users still need to support the change to really make it happen.

Suomalainen Praecom Oy tuo markkinoille tiimi- ja etätyötä tehostavan palvelun Cisco Sparkin. Palvelu on tietoturvallinen sähköinen työskentelytila, jonka avulla tiimit viestivät, kokoustavat, tallettavat ja jakavat työnsä materiaalin. Palveluun voidaan liittää myös Spark Board -tiimitaulu, joka korvaa neuvottelutilojen usein vaikeasti hallittavat AV-työkalut. Cisco Spark -pilvipalvelun ja tuotteet on kehittänyt amerikkalainen teknologiayritys Cisco Systems.