Praecom ostaa Lapin Systema Oy:n liiketoiminnan

Praecom Oy ja Lapin Systema Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa Lapin Systema Oy:n liiketoiminta siirtyy Praecom Oy:lle 1.4.2023. Paikallinen liiketoiminta jatkuu toistaiseksi Lapin Systema -markkinointinimen alla.

Liiketoimintakaupan myötä Lapin Systeman nykyiset asiakassuhteet, sopimukset ja kumppanuudet siirtyvät Praecom Oy:lle 1.4.2023. Yrityksen henkilökunta jatkaa työtehtävissään normaalisti. Lapin Systeman nykyinen toimitusjohtaja & omistaja Vesa Pietilä siirtyy liiketoimintakaupan myötä eläkkeelle. Toinen omistaja Jarmo Pietilä on ollut eläkkeellä operatiivisesta toiminnasta jo useamman vuoden.

Praecom Oy on suomalainen ICT-kasvuyhtiö, jonka liikevaihto vuonna 2022 ylitti 22M€:a. Työntekijöitä yrityksellä on noin 70. Praecomin missiona on tuottaa asiakkailleen edellytykset koskettaviin kohtaamisiin työ- ja asiakasympäristöissä. Praecom tarjoaa palveluita digitaalisiin työympäristöihin, hybridityöskentelyn mahdollistamiseen ja digitaaliseen viestintään.

Lapin Systema Oy on vuonna 1952 perustettu IT-alan perheyritys. Se on yksi Suomen pitkäikäisimmistä toimijoista. Lapin Systeman toimipiste sijaitsee Rovaniemellä ja sen toiminta-alueena on koko Lapin lääni Simosta Nuorgamiin. Yrityksen tärkeimpiin palveluihin kuuluvat toimistotarvikkeet, monitoimilaitteet, IT-laitemyynti sekä ylläpitopalvelut.

- Lapin Systema on perheyritys, jonka isoisäni aikanaan perusti vuonna 1952. Toiminta alkoi kirjoitus- ja laskukoneiden myynnillä ja korjauksella. Toimistotarvikkeet ovat olleet aina osana liiketoimintaa. Tänä päivänä palveluita onkin jo erittäin laaja kirjo erilaisiin tarpeisiin työpaikoilla, kertoo Lapin Systeman toimitusjohtaja Vesa Pietilä.

Pietilän mukaan liiketoimintakauppa on paras vaihtoehto liiketoiminnan jatkuvuudelle.

- Meidän kannaltamme tämä on paras lopputulos varmistaa liiketoiminnan turvallinen siirtymä eteenpäin. On erittäin hienoa, että Praecomista löytyi liiketoiminnalle jatkaja ja asiakkaamme saavat jatkossakin ensiluokkaista palvelua. Lisäksi on erittäin tärkeää, että nykyinen henkilökuntamme jatkaa tehtävissään.

Praecomin toimitusjohtaja Miika Liljedahl näkee Lapin alueella hyviä kasvumahdollisuuksia.

- Rovaniemen toimialamarkkina on muuttunut kuluneen vuoden aikana paljon. Näemme mahdollisuuden olla aktiivinen, yrittäjävetoinen ja paikallinen kumppani Rovaniemellä sekä Lapin markkina-alueella. Uskomme, että pystymme tarjoamaan Lapin Systeman liiketoiminnalle turvallisen siirtymän ja hyvän kodin. Uskomme myös liiketoiminnan kasvuun alueella ja tulemme palkkaamaan lisää työntekijöitä Rovaniemen toimipisteelle.

Praecomin aluemyyntijohtaja Aki Leinonen vastaa jatkossa Praecomin Lapin alueen yritysmyynnistä.

- Rovaniemi on Lapin liike-elämän keskus ja näemme paljon mahdollisuuksia markkina-alueella. Lapin Systeman tuottamien palveluiden kehittäminen on meille tärkeässä roolissa. Haluamme jatkaa Lapin Systeman pitkää ja kunniakasta tarinaa tuoden Praecomilta uusia elementtejä mukaan. Meille on tärkeää näkyä paikallisesti katukuvassa ja työpaikkojen arjessa ollen läsnä paikallisena toimijana, tuttujen ihmisten toimesta, kertoo Leinonen.

Lisätietoja
Vesa Pietilä
toimitusjohtaja, Lapin Systema Oy
+358 400 392 897

Miika Liljedahl
toimitusjohtaja, Praecom Oy
+358 44 733 2242

Aki Leinonen
aluemyyntijohtaja, Praecom Oy
+358 400 140 572

Edellinen
Edellinen

Kaikki alkoi kirjoituskoneista vuonna 1952: Lapin Systeman tarina jatkuu Praecomin nimissä

Seuraava
Seuraava

Fuusiotiedote: Praecom-yhtiöt sulautuvat Praecom Oy:ön