Infonäyttö voi kehottaa nyt sähkön säästämiseen pörssisähkön hinnan perusteella

Praecomin infonäyttöratkaisulla voidaan ohjata kiinteistön käyttäjiä säästämään sähköä. Kun pörssisähkön valittu hintapiste ylitetään, voidaan näytölle tuoda automatisoidusti esille haluttu sisältö, joka kehottaa käyttäjiä säästötoimenpiteisiin.

Infonäytöllä voidaan myös esittää myös tämän päivän toteutunutta pörssihintaa ja tuntikohtaista hintaennustetta värikoodatusti, jolloin tietyn raja-arvon ylittävät tuntihinnat näkyvät esimerkiksi punaisella ja edulliset tunnit vihreällä. Lähdetietona hyödynnetään ENTSO-E:n ylläpitämää ja kehittämää transparenssialustaa, jossa julkaistaan keskitetysti tietoa Euroopan sähkön sisämarkkinoista.

Praecomin näyttöviestintäliiketoiminnasta vastaava Kasper Kenig näkee, että tietoa voidaan hyödyntää monenlaisiin tarkoituksiin.

-  Dataa on tänä päivänä saatavilla valtavasti ja oleellista on tehdä siitä toimintaan ohjaavaa informaatiota tai automaatioita. Esimerkiksi yritysten tiloista vastaavat henkilöt voivat mahdollisesti hyödyntää sähköhintatietoa ennalta määritellyissä säästötoimenpiteissä tai esimerkiksi tuotantoa voidaan ajoittaa hetkeen, jolloin sähkö on edullisempaa. Toisaalta tieto on myös yleishyödyllistä ihan kenelle tahansa, esimerkiksi yksittäinen työntekijä pystyy ohjaamaan omaa energiankulutustaan. Käyttötapauksia tämän tiedon hyödyntämiseen voi olla monenlaisia eri organisaatioissa.

Näyttöjen kirkkaudensäätö ja virransäästötila myös säästökeinoina

Myös reaaliaikaista säätietoa voidaan hyödyntää säästötoimenpiteissä. Säätiedon avulla myös itse näyttöpintojen kirkkautta voidaan säätää auringonnousun ja -laskun mukaan paikkakuntakohtaisesti.

- Toiminnosta on hyötyä erityisesti sellaisilla näyttöpinnoilla, jotka ovat ulkona tai ikkunassa, jolloin vallitsevalla luonnonvalolla on suuri merkitys näytön kirkkauteen, kertoo Kenig.

Pörssihinnan perusteella voidaan myös siirtää automaattisesti infonäytöt virransäästötilaan, jolloin esimerkiksi toiminnan kannalta vain välttämättömät näyttöpinnat pidetään päällä.

- Yksinkertaisimmillaan voidaan esimerkiksi ajastaa sosiaalitilojen infonäyttö vain tietyille tunneille päälle, jos tilassa on lähtökohtaisesti vain tiettyyn aikaan trafiikkia. Toisaalta myös pörssihintaa voidaan hyödyntää energiansäästöä ohjaavana tekijänä, mikäli infonäytöillä ei esitetä toiminnan kannalta kriittistä materiaalia, jatkaa Kenig.

Toiminnallisuudet saadaan käyttöön näppärästi nykyisille infonäyttöasiakkaillemme (Upto Manager -sisällönhallinta) ja totta kai myös uusille asiakkaille, jotka ottavat sisällönhallintajärjestelmämme käyttöön.

Edellinen
Edellinen

Fuusiotiedote: Praecom-yhtiöt sulautuvat Praecom Oy:ön

Seuraava
Seuraava

Tutkimusraportti: Oppiminen vuonna 2025